Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Behandling av primær immunsvikt; før og nå

Velkommen til andre episode av Immunpodden, podkasten som tar for seg alt om primær immunsvikt. Vi håper at du, som enten har immunsvikt, kjenner noen som har det eller bare er nysgjerrig på hva det innebærer å leve med immunsvikt, synes at episoden er interessant.

Primær immunsvikt er en samlebetegnelse for mange ulike diagnoser, og det er derfor stor variasjon i hvordan de som har diagnosene lever med sykdommen. I denne episoden skal vi snakke med Hans Christian Erichsen som er overlege ved Oslo universitetssykehus. Men først skal vi ta en prat med far og sønn, Arnstein Rugland og Tore Rugland, som begge har CVID (Variabel immunsvikt med hypogammaglobulin), men som er diagnostisert med tre tiårs mellomrom.

Immunpodden er en podkast for deg som har primær immunsvikt, eller lever nær noen som har primær immunsvikt. I podkasten tar vi opp spørsmål og tanker som kan oppstå i livet med immunsvikt og lar forskere, leger og pasienter fortelle om sine erfaringer og lærdommer. For å gi deg et vitenskapelig alternativ til teoriene.

Initiativtager til Immunpodden er CSL Behring, med Kristin Mork som produsent og programleder. Lars Erik Andreassen var produsent og programleder.

Har du forslag til tema vi kan ta for oss i framtidige program, send gjerne en e-post til: redaksjonen.norge@cslbehring.com

Norsk immunsviktforening takker CSL Behring som produserer Immunpodden og som løfter frem relevante og aktuelle tema innen primær immunsvikt.

Se oversikt over alle episodene her:

Immunpodden