Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Hva er primær immunsvikt

Primær immunsvikt er en samlebetegnelse for mange medfødte diagnoser som påvirker immunforsvarets evne til å bekjempe inntrengere.

I denne episoden skal vi lære mer om hva det er, og snakke med en av de som har det.

Fredrik er 32 år og har immunsvikt. I denne episoden snakker vi med han om hvordan det er å ha et immunforsvar som ikke samarbeider, og om hvordan det påvirker han i hverdagen. I tillegg snakker vi med Overlege Børre Fevang om hva primær immunsvikt er, og om hvilke diagnoser som gjemmer seg under samlebetegnelsen.

Immunpodden er en podkast for deg som har primær immunsvikt, eller lever nær noen som har primær immunsvikt. I podkasten tar vi opp spørsmål og tanker som kan oppstå i livet med immunsvikt og lar forskere, leger og pasienter fortelle om sine erfaringer og lærdommer. For å gi deg et vitenskapelig alternativ til teoriene.

Initiativtager til Immunpodden er CSL Behring, med Kristin Mork som produsent og programleder. Lars Erik Andreassen var produsent og programleder.

Har du forslag til tema vi kan ta for oss i framtidige program, send gjerne en e-post til: redaksjonen.norge@cslbehring.com

Norsk immunsviktforening takker CSL Behring som produserer Immunpodden og som løfter frem relevante og aktuelle tema innen primær immunsvikt.

Se oversikt over alle episodene her:

Immunpodden